Δευτέρα 4 Αυγούστου 2014

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΑΜΘ


ΘΕΜΑ : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΡΟΕΔΡΩΝ 
 

Συνάδελφοι,
'Όπως γνωρίζετε στις 02-08-2014 πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των προέδρων των Σωματείων σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών. 'Όσοι ασχοληθήκατε και διαβάσατε το κάλεσμα της Ομοσπονδίας βεβαίως θα παρατηρήσατε ότι μας ζητήθηκαν θέματα που προτείνουμε να συζητηθούν και μάλιστα εμπεριστατωμένα... Η αξιολόγηση θα γινόταν από τον Πρόεδρο αλλά δεν μας ανέφερε με ποια κριτήρια. Το Σωματείο μας κατέθεσε 13 προτάσεις από τις οποίες "αξιολογήθηκαν" ότι πρέπει να συζητηθούν οι 4... ( Μάλλον δεν υπήρχαν απαντήσεις για τα υπόλοιπα! 'Όχι ότι υπήρχαν για τα 4 θέματα που συζητήθηκαν … αλλά λέμε τώρα...!!)
Δυστυχώς η εικόνα της συμμετοχής ήταν για άλλη μία φορά αποκαρδιωτική , καθώς παρουσιάζει φθίνουσα πορεία κάθε χρόνος που περνά, αν σκεφτεί κανείς ότι τα θέματα και τα προβλήματα του κλάδου μας πολλαπλασιάζονται σε καθημερινή βάση. Στο σύνολο των 32 προέδρων παρευρέθησαν οι 13 και την επόμενη φορά όπως όλα δείχνουν ο αριθμός θα είναι μονοψήφιος ...
Πραγματικά αξιοπερίεργο για ένα θεσμό που θα έπρεπε να ανθεί με την παρούσα κατάσταση που επικρατεί στη χώρα μας και το πλήθος των προβλημάτων που έχουμε να αντιμετωπίσουμε...Να το κοιτάξετε αυτό...κάτι δεν κάνετε καλά!!!
Ευθέως σας αναφέρουμε ότι συζητήθηκαν από τη σωρεία των θεμάτων, 4 - 5 θέματα επιεικώς ... και φυσικά έμειναν στη συζήτηση χωρίς την παραμικρή πρωτοβουλία προς επίλυσή τους. Απεναντίας μάλιστα οι όποιες κινήσεις μας ως Σωματείο (επερωτήσεις με βουλευτές, έγγραφα προς τον Υπουργό ή στον Αρχηγό, κλπ..) "κατακρίθηκαν " από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν καταφέρνουμε το οτιδήποτε με αυτές μας τις κινήσεις. 'Άποψη του και θέση του είναι να εμπλακούμε σε συγκεκριμένο πολιτικό κλοιό, ώστε να επιτύχουμε τους σκοπούς μας και τους στόχους μας.
Πολύτιμος χρόνος κατασπαταλήθηκε για τον αν είναι νόμιμο ή παράνομο το ωράριο της 15ωρης εργασίας μας σε συνάρτηση με τις επιφυλακές, όπου εκεί συνέχισαν οι απόψεις να διίστανται και φυσικά δεν υπήρχε η οποιαδήποτε πρόταση προς αντιμετώπιση αυτού του ζητήματος...Η εικόνα που έχουμε σε πανελλαδικό επίπεδο ως Σωματείο , κατά μεγαλύτερο ποσοστό οι συνάδελφοι είναι ικανοποιημένοι από αυτή τη ρύθμιση που δεν είναι μία καινοτόμα κατάσταση αλλά ισχύει τα τελευταία 15 χρόνια... 'Άποψη μας και θέση μας όπως αναφέραμε είναι ότι η οποιαδήποτε κίνηση θα προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και φυσικά θα αναγεννηθεί άλλο ένα θέμα το οποίο θα προστεθεί στη μακρά λίστα των ήδη υπαρκτών ανεπίλυτων προβλημάτων..
Παράλληλα, ένα θέμα που ξένισε το μεγαλύτερο μέρος των όσων συμμετείχαν στη συνάντηση είναι η εγωκεντρική και απαράδεκτη συμπεριφορά του προέδρου καθώς ζήτησε αδιάφορα και υποτιμητικά να τοποθετούν όσοι το επιθυμούν για να "τελειώνουμε" όπως ανέφερε και να μας πει και ο ίδιος αυτά που θα ήθελε στο τέλος...Τα συμπεράσματα δικά σας...
Ακόμη, το πολυσυζητημένο θέμα του επιδόματος της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας αποτελεί "καυτή πατάτα" για την Ομοσπονδία λόγω της καταληκτικής ημερομηνίας ένταξης μας σε αυτά . Παρά τις όποιες προτάσεις, χωρίς σε αυτές να υπάρχουν τα ανάλογα επιχειρήματα ώστε να συμπεριληφθούν και οι μάχιμοι στον πίνακα των Κ.Β.Α.Ε , και βάσει των όσων γνωρίζουμε η εισήγηση αφορά τους οδηγούς καθώς οι κρατήσεις και τα ένσημα αυτών είναι βαρέα. Όταν μάλιστα η ίδια πολιτική ηγεσία παραδέχτηκε στη Βουλή ότι μπορούμε να το διεκδικήσουμε με νομικές διαδικασίες ( απάντηση του απερχόμενου Υπουργού, Κου Δένδια!) γιατί αυτοδικαίως το δικαιούμαστε. Όταν ήδη έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για τον επανέλεγχο του ζητήματός μας ( με ερωτήσεις , εξώδικα και αγωγές που προκαλέσαμε , ξέρετε, από αυτές που κάνει το Σωματείο μας και δε βγαίνει τίποτα!) δεν γίνεται να βγαίνεις μπροστά την τελευταία στιγμή χωρίς να έχεις δημιουργήσει τις απαραίτητες προϋποθέσεις αλλά και τις βάσεις για να το διεκδικήσεις...
Σε αυτό το σημείο να τονίσουμε ότι, είμαστε απολύτως σύμφωνοι να αποδίδεται το εν λόγο επίδομα και στους μάχιμους και θα είμαστε από τους πρώτους , αν όχι οι πρώτοι που θα ασχοληθούμε διεξοδικά με το θέμα αυτό..και είναι δέσμευση..και ότι γράφει δεν ξεγράφει, όπως λέει και ο σοφός λαός μας!
Δεν έχετε αρκεστεί στις ταχύτητες που δημιουργήθηκαν στον κλάδο μας , εξακολουθείτε να δημιουργείτε ίντριγκες και νέα προβλήματα εκεί που δεν υπάρχουν..
Θέμα επιλαχόντων.. Η Ομοσπονδία λάμπει δια της απουσίας της...Καμιά κίνηση ενδιαφέροντος για την εφαρμογή του Νόμου που προβλέπει ετήσια απορρόφηση από τον πίνακα επιλαχόντων...Καμιά επαφή με την πολιτική ηγεσία ώστε να την παροτρύνουμε να πάρει την πρωτοβουλία να εφαρμόσει το νόμο που ουσιαστικά το προβλέπει... Καμιά απολύτως θέση-αντίδραση ως όφειλε η Ομοσπονδία στη δήλωση του Αρχηγού ότι με την πρόσληψη των 500 μονίμων Πυροσβεστών καλύπτετε το κενό που υπήρξε στο Πυροσβεστικό Σώμα , όταν γνωρίζουμε ότι είναι σε αναμονή συνάδελφοι επιλαχόντες από τον διαγωνισμό των Πενταετών...
Αυτά αποκομίσαμε, αυτά σας παρουσιάζουμε και έχουμε την ευθύνη των λόγων και των πράξεών μας. Δεν απαντήθηκε ούτε στο ελάχιστο το οποιοδήποτε ερώτημα.. Και να σας ενημερώσουμε ότι ως Σωματείο δε φοβηθήκαμε ποτέ τους εκφοβισμούς και τις απειλές εναντίον μας. Συνεχίζουμε το έργο μας για το σύνολο των συναδέλφων και πορευόμαστε σ' αυτό με ψηλά το κεφάλι και καθαρή συνείδηση. Δυστυχώς για σας, ευτυχώς για μας , δεν θα συμμετέχουμε σε εξυπηρετήσεις προσωπικών συμφερόντων ασκώντας μικροπολιτικές.
Κύριε Πρόεδρε, σας είπε κανείς ότι η έγερσή σας από την καρέκλα, το γούρλωμα των οφθαλμών σας και τα ξεφωνητά σας πανικοβάλλουν τα "πιστεύω " μας και μας τρομοκρατούν?
Λάθος σας τα είπανε... Είτε σας αρέσει είτε όχι τα προβλήματα είναι υπαρκτά , δικαίωμά σας να εθελοτυφλείτε, δικαίωμά μας να τα θίγουμε!
Και τέλος, ας μας γνωστοποιήσει κάποιος ... την ταυτότητα της Ομοσπονδίας και τα θέματα που την απασχολούν!

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΑΝΑΠΛ. Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ              ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
κιν. 6948401282 & 750942            κιν. 6939058135 & * 701023