Πέμπτη 4 Απριλίου 2013

ΑΠΟΣΜΑΣΜΑ ΑΠΟ -- ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΠΟΠΥΣΥΠ --


Συνάδελφοι καλό μήνα.
Την Δευτέρα 01/04 πραγματοποιήθηκε και νέα συνάντηση μεταξύ του Αρχηγού Π.Σ. κ. Σωτ. Γεωργακόπουλου , του Επιτελάρχη κ. Αφάλη, του Προεδρείου της ΠΟΠΥΣΥΠ, του Συντονιστικού Συμβασιούχων και των Προεδρείων των Σωματείων Μεγάρων, Κρήτης, Κατερίνης, Χίου, Κιάτου, Μαγνησίας, Άρτας, Ανατ. Μακεδ. Θράκης, Αργολίδας-Αρκαδίας, Στερεάς Ελλάδος.
Ενημερώσαμε τον αξιότιμο κ. Αρχηγό σχετικά με τις θέσεις μας. Ο κ. Αρχηγός ξαναεπανέλαβε τις θέσεις του Α.Π.Σ. και τις προθέσεις του για εξομοίωση των Π.Π.Υ. με το μόνιμο προσωπικό.
Δηλώθηκαν από την ηγεσία και τμήματα του Α.Π.Σ. τα παρακάτω:
1) Έναρξη εργασίας για την αντιπυρική των συμβασιούχων μέχρι 15 Μαῒου και την προσπάθεια του Αρχηγού Π.Σ. για αύξηση εργασίας άνω των 5 μηνών.
2) Την ολοκλήρωση της οικ. Μελέτης για το κόστος εργασίας των 4.000 Π.Π.Υ. και σε πρώτη φάση των οδηγών Π.Π.Υ. για το επίδομα των 150 €.
3) Επιλαχόντες, τέθηκε το θέμα της απορρόφησης και την εφαρμογή της νομοθεσίας. Μας γνωστοποιήθηκε ότι άμεση πρόθεσή του είναι επίλυση προβλημάτων των Π.Π.Υ. για μεταθέσεις, ωράρια, άδεια κ.λ.π. καθώς και ότι τα οργανικά κενά ανέρχονται στα 130 άτομα.
4) Μας δήλωσαν ότι αναμένεται να δοθεί εντολή τις επόμενες ημέρες για ενέργειες για την έγκριση νυχτερινών, εξαιρέσιμων και υπερωριών από το Α.Π.Σ.
5) Συμφωνήθηκε η χορήγηση των 45 ημερών άδεια κατ’ έτος στους Π.Π.Υ. Τονίστηκε η απροθυμία μερικών Διοικητών για την χορήγηση αυτών των ημερών άδειας στους συναδέλφους.
6) Για την χορήγηση των στολών, εκκρεμεί η χορήγηση 12.000 στολών καθότι έχουν γίνει ενστάσεις στον διαγωνισμό και κωλυσιεργεί.
7) Ζητήθηκε από τον κ. Αρχηγό να υπάρχει η κατάλληλη ενημέρωση από το Α.Π.Σ. στην ΠΟΠΥΣΥΠ ώστε και εμείς με την σειρά μας να πιέσουμε τους αρμόδιους φορείς για την προώθηση θεμάτων που μας αφορούν.