Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ποιοί παίζουν και γιατί ?????


Σας θυμίζω τις δύο ανακοινώσεις της Ομοσπονδίας που διαβεβαίωναν πως θα ενταχτούν όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια του νόμου:

1. Περί στατιστικών... 14/3/2011
"Με βάση την γενική εικόνα που διαθέτει η ΠΟΣΠΥΔ, θεωρεί πως οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα καλύψουν την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που κατέχουν τα αντικειμενικά προσόντα."

2. Ευχαριστήριο προς τον Πρωθυπουργό 16/3/2011
"Επίσης θα θέλαμε να κάνουμε έκκληση σε εσάς και στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου μας καθότι από τους περίπου 5.350 συμβασιούχους πυροσβέστες που απασχολούμασταν, θα απορροφηθούν σε πενταετή 12μηνη απασχόληση οι περίπου 3.350."

3. Ενημέρωση για τις τελευταίες εξελίξεις 17/3/2011
"Με την πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου θα απορροφηθούν άμεσα 3.400 συμβασιούχοι πυροσβέστες. Ο αριθμός αυτός είναι ο ακριβής των συναδέλφων που έχουν τις προϋποθέσεις. Συνεπώς δεν χρειάζεται να αγχώνονται οι συνάδελφοι με τα μόρια."

4. Επιστολή προς την Ηγεσία του Υπ. ΠτΠ 23/3/2011
"Τι προτίθεται να κάνει η πολιτική ηγεσία για την απασχόληση των 2.000 περίπου συναδέλφων που μένουν εκτός ρύθμισης."
και
"Παρακαλούμε κ. Υπουργέ, κ. Υφυπουργέ να δείτε με περίσσια ανθρωπιά, όπως μας έχετε ήδη αποδείξει ότι έχετε, τα παραπάνω αιτήματα ειδικά για τους 2.000 συναδέλφους..."

Όπως διαπιστώνετε συνάδελφοι, και από τα συμφραζόμενα αλλά κυρίως ευθέως η Ομοσπονδία με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, διαβεβαίωνε πως όλοι όσοι πληρούν τα απαραίτητα από το νόμο κριτήρια (ηλικία, ποινικό μητρώο, γραμματικές γνώσεις, ελάχιστη προϋπηρεσία) θα ενταχτούν ως πυροσβέστες πενταετούς υποχρέωσης.

Θα αναρωτηθείτε γιατί κάνω τη σχετική αναφορά.
Ο λόγος είναι ο εξής:
Εχτές δια στόματος προέδρου Ομοσπονδίας , αλλά και άλλων μελών της εκφράστηκε η αμφιβολία για το αν οι προσληφθέντες το 2008 θα καταφέρουν να ενταχτούν λόγω τον μορίων που έχουν!!!
Αναρωτιέμαι συνάδελφοι τι άλλαξε δώδεκα (12) ημέρες μετά την τελευταία καθησυχαστική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας και μετά από μόλις έξη (6) ημέρες από την επιστολή προς τον υπουργό όπου αναφέρεται πως θα μείνουν εκτός ρύθμισης 2.000 συνάδελφοι, δηλαδή προκύπτει πως οι εντασσόμενοι θα είναι 3.387.
Στη γενική συνέλευση του Σωματείου Λαυρίου που έγινε στις 20/3, έθεσα στον ταμία της Ομοσπονδίας επί λέξει το ερώτημα:
"Εκδώσατε ανακοίνωση που καθησυχάζετε και διαβεβαιώνετε τα μέλη πως όλοι όσοι πληρούν τα κριτήρια θα ενταχτούν στη ρύθμιση.
Πείτε μας, με βάση ποια στοιχεία και με ποιες διαβεβαιώσεις - εγγυήσεις εκδώσατε αυτή την ανακοίνωση;"
Η απάντηση ήταν η εξής:
"Από δικές μας μελέτες και από διαβεβαιώσεις άνωθεν"
Τότε του είπα:
"Αναλάβατε χωρίς κανένα λόγο να εκτεθείτε.
Εύχομαι για το καλό όλων μας να μην διαψευστείτε.
Αλλιώς θα σας κυνηγάνε όλοι."

Δυστυχώς συνάδελφοι κάποιος ή κάποιοι παίζουν με την ψυχική ηρεμία μας.
Δεν μπορώ να καταλάβω το λόγο που το κάνουν αυτό. Που αποσκοπούν.
Εκτός αν είναι οι ίδιοι ψυχικά πάσχοντες.
Τότε αλλάζει το θέμα και χρειάζονται τη βοήθεια όλων μας...

αναδημοσίευση :http://epoxikos.forumotion.com/