Πέμπτη 20 Μαΐου 2010

Επίσκεψη γγ. ΥΠΡΟΠΟ στην Περιφέρεια Πελ/νήσου και παράσταση διαμαρτυρίας



Την Τρίτη 18-5 επισκέφτηκε την Πυροσβεστική Περιφέρεια Πελ/σου ο Γ.Γ του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Τασούλας Γρ. μαζί με τον Αρχηγό του ΑΠΣ κ. Στεφανίδη.
Το Σωματείο μας σε συνεργασία με τα Σωματεία Μεσσηνίας, Λακωνίας, και το Σωματείο από το Κιάτο ήταν προσκεκλημένα και ήταν εκεί.
παραβρέθηκαν 100 και πλέον ένστολοι συνάδελφοι μας από τα παραπάνω Σωματεία αγανακτισμένοι ύστερα από της τελευταίες εξελίξεις, τους οποίους και ευχαριστούμε για την παρουσία τους.

Γύρω στις 11.30 έφτασε ο κ. Τασούλας και πριν μπει στο κτίριο τον πλησιάσαμε με σκοπό να δώσει εξηγήσεις για τα τελευταία αρνητικά γεγονότα ταυτόχρονα οι συνάδελφοι μπήκαν μπροστά με ένα πανό και έκλεισαν την είσοδο φωνάζοντας προς τον κ. Τασούλα αγανακτισμένοι, τότε ο κ. Τασούλας δεσμεύτηκε να μας δει σε λίγο.

Μετά από λίγο όντως έδωσε εντολή και μπήκαμε όλοι μέσα στην αίθουσα όπου και μίλησε στους συναδέλφους για 20 λεπτά χωρίς όμως να καταφέρει να μας πείσει σε μεγάλο βαθμό.

Τα Προεδρεία των Σωματείων εκτός από αυτήν την συνάντηση είχαν ύστερα από πρόταση του κ. Τασούλα και δεύτερη συνάντηση στην Νομαρχία Αρκαδίας για μισή ώρα όπου και έθεσαν τα ερωτήματα στον κ. Τασούλα και ο Γενικός είπε: Α) για το 8μηνο που έγινε έως 7 μήνες φέτος ότι δεσμεύετε ότι θα γίνει 8μηνο για φέτος. Β) το πόρισμα της επιτροπής που εχει συσταθεί για να δώσει οριστική λύση στο εργασιακό μας θα είναι έτοιμο στα τέλη Μάη. Γ)Ότι έχει σταλεί για έγκριση αίτημα για πρόσληψη 600 άτομα για της εθνικές οδού συν 1000 άτομα για οργανικές θέσεις και αναμένετε το οκ το επόμενο διάστημα, οι οποίοι θα είναι όλοι από τους συμβασιούχους πυροσβέστες. Δ) Ότι δεν θα δημιουργηθεί πάλι πρόβλημα στην καθυστέρηση της καταβολή της μισθοδοσίας Ε)Ότι σκοπός της κυβέρνησης και του Υπουργείου είναι να γίνουν πράξεις οι δεσμεύσεις και να δοθεί οριστική λύση για το 100% των συμβασιούχων πυροσβεστών όμως αυτό είναι αδύνατο να γίνει ταυτόχρονα αλλά μόνο τμηματικά, και το πυροσβεστικό σώμα δεν μπορεί να απορροφήσει άνω τον 45 ετών. Για τους άνω τον 45 ετών η λύση είναι το σώμα πολιτικής προστασίας που θα ιδρυθεί (περισσότερα να αναφέρονται στο πόρισμα που θα εκδοθεί τέλος του μήνα). ΣΤ)Για το νεοσύστατο σώμα μοτοσικλετιστών μας είπε ότι αυτό θα στελεχώνεται από συμβασιούχους πυροσβέστες μόνο και κυρίως από μάχιμους.

Τελειώνοντας τονίσαμε στον Γενικό ότι η υπομονή μας έχει εξαντληθεί και ότι περιμένουμε άμεσα πριν τα μέσα καλοκαιριού να γίνουν όλα αυτά πράξεις ώστε να μην χρειαστεί να κλιμακώσουμε Πανελλαδικά της κινητοποιήσεις μέσα στο καλοκαίρι.Ο κ. Τασούλας τόνισε ότι μόλις εκδοθεί το πόρισμα επιθυμεί να γίνει και μια νέα συνάντηση μαζί του.

....??????