Πέμπτη 29 Μαΐου 2014

ΝΥΧΤΕΡΙΝΑ - ΚΥΡΙΑΚΕΣ - ΕΞΑΙΡΕΣΙΜΑ 1ης ΕΜΑΚ Π.Π.Υ


1ης ΕΜΑΚ
Υπερωριακή εργασία   = 120 ώρες για 100 άτομα
Νυχτερινή  εργασία      = 184 ώρες για 100 άτομα
Κυριακές-Εξαιρέσιμες  = 105 ώρες για 100 άτομα

Δευτέρα 26 Μαΐου 2014

ΕΥΡΟΕΚΛΟΓΕΣ 2014

Κόμμα / ΣυνδιασμόςΠοσοστόΨήφοιΕδρες
ΣΥΡΙΖΑ26,55 %14232156
Νέα Δημοκρατία22,78 %12223695
Χρυσή Αυγή9,39 %5046533
Ελιά Δημοκρατική Παράταξη8,03 %4310272
Το Ποτάμι6,61 %3537792
Κ.Κ.Ε.6,06 %3263782
Ανεξάρτητοι Έλληνες3,44 %1842261
ΛΑ.Ο.Σ.2,69 %1445930
ΛΟΙΠΑ ΚΟΜΜΑΤΑ14,46 % 

Κυριακή 25 Μαΐου 2014

Ερώτημα για την εγγραφή Σωματείων αμιγώς Π.Π.Υ στην Ομοσπονδία

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΩΝ ΠΕΝΤΑΕΤΟΥΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗΣ & ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
ΑΝΑΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ & ΘΡΑΚΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΟΜΙΜΑ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΜΕΝΟ ΑΡ. ΚΑΤ. ΣΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΟΣ
ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΡΟΔΟΠΗΣ 1. Πανελλήνια Ομοσπονδία Πενταετούς
ΑΠΟΦΑΣΗ :(246/03 1924 ΕΜ 278/03) Υποχρέωσης & Συμβασιούχων Πυροσβεστών ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ (258/12)
ΑΡ. ΠΡΩΤ : 54 ΚΟΜΟΤΗΝΗ 24/05/2014

ΘΕΜΑ : Ερώτημα για την εγγραφή Σωματείων αμιγώς Π.Π.Υ στην Ομοσπονδία

Η ΠΟΠΥΣΥΠ σύμφωνα με το καταστατικό της απαρτίζεται από μεικτά σωματεία Πενταετών και Συμβασιούχων Πυροσβεστών, και σύμφωνα με την απόφαση του συνεδρίου του 2013 ότι θα στηρίξουμε τους συμβασιούχους συναδέλφους.
Σας ξαναρωτάμε λοιπόν, μια και στο συνέδριο σε προσωπική ερώτηση του
Γ .Γραμματέα μας συναδέλφου κ. Λαφαζάνη δεν απαντήσατε, να μας γνωρίσετε πότε και με ποιες διαδικασίες προτίθεστε να εγγράψατε ή έχετε εγγράψει Σωματεία (Σωματείο ΠΠΥ Κεφαλλονιάς και Ιθάκης, Σύλλογος ΠΠΥ Νοτιοδυτικής Ελλάδος, Σωματείο ΠΠΥ Ζακύνθου, Σωματείο Υπαλλήλων ΠΠΥ Πελοποννήσου), που από τον τίτλο τους συνάγεται το συμπέρασμα ότι τα ανωτέρω εκπροσωπούν μόνο Πενταετείς Πυροσβέστες, κατά παράβαση του καταστατικού και των αποφάσεων του Συνεδρίου.
Εάν αυτό κατά τη γνώμη σας είναι νόμιμο θα μπορούσε και η ΕΠΠΥΕ να αποτελέσει μέλος της ΠΟΠΥΣΥΠ?
Οι συνάδελφοι Συμβασιούχοι στις περιοχές ευθύνης των ανωτέρω Σωματείων από ποιον εκπροσωπούνται?
Επίσης επειδή παρατηρήθηκε το φαινόμενο η Ομοσπονδία να μην αναρτά έγγραφα του Σωματείου μας στην ιστοσελίδα της που και εμείς πληρώνουμε ως μέλος εξετάζουμε το ενδεχόμενο εάν αυτό συνεχιστεί να αναρτούμε τα έγγραφά μας και σε άλλες ιστοσελίδες μεγαλύτερης επισκεψιμότητας.
Καλό είναι νομίζω δείτε άλλη μια φορά να μην κάνουμε ξαναγίνουν το ίδια λάθη.

Με τιμή το
Διοικητικό Συμβούλιο
του Σωματείου
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                     Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗΣ     ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ
κιν. 6948401282 & * 750942 κιν. 6947402626 & *786272

Δευτέρα 19 Μαΐου 2014

Ισλανδία: Παραγραφή στα χρέη των νοικοκυριών


Η Ισλανδία ανακοίνωσε πως άρχισε με επιτυχία τη διαδικασία για την παραγραφή ενός μέρους των χρεών των προσώπων που έχουν λάβει στεγαστικά δάνεια, η οποία πρόκειται να ανακουφίσει περισσότερα από τα μισά νοικοκυριά από ποσά που φθάνουν σχεδόν τα 26.000 ευρώ.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, την Κυριακή, η εφορία άνοιξε έναν ιστότοπο στο Ίντερνετ, τον leidretting.is, στον οποίο οι Ισλανδοί μπορούν να υποβάλουν το φάκελό τους. Μέσα στις πρώτες δύο ώρες λειτουργίας του ιστότοπου, είχαν υποβληθεί 5.000 φάκελοι, δήλωσε προς την εφημερίδα Frettabladid ένας από τους τεχνικούς υπευθύνους του.

Το κοινοβούλιο υιοθέτησε την Παρασκευή το νόμο που επιτρέπει στους δανειστές να ζητούν αυτή την παραγραφή χρεών, η οποία χρηματοδοτείται πλήρως από το κράτος.

Το σχέδιο αυτό αποτέλεσε την κύρια προεκλογική υπόσχεση του κεντρώου Κόμματος της Προόδου του πρωθυπουργού Σιγκμούντουρ Γκουνλάουγκσον, νικητή των βουλευτικών εκλογών του Απριλίου 2013 μαζί με το συντηρητικό σύμμαχό του, το Κόμμα της Ανεξαρτησίας.

Το μέτρο συνίσταται στη μείωση του κύριου μέρους του χρέους των νοικοκυριών που έχουν λάβει στεγαστικό δάνειο με επιτόκιο συνδεδεμένο με τον πληθωρισμό (κάτι που αφορά τη μεγάλη πλειονότητα των περιπτώσεων), χωρίς εισοδηματικές προϋποθέσεις. Αυτή η ελάφρυνση χρεών, η οποία εξαρτάται από το ποσό του δανείου, έχει ανώτατο όριο τις 4 εκατ. κορώνες (πάνω από 25.900 ευρώ).
.......................
ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΙΠΟΤΑ ???
ΚΑΙ ΑΣ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΕΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ???

Κυριακή 18 Μαΐου 2014

Επιστολή διαμαρτυρίας του Ιωάννη Λαφαζάνη στο προεδρείο της Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π.


Σάββατο, 17 Μαΐου 2014
Η προηγούμενη σύνθεση της Ομοσπονδίας με μια εντυπωσιακή ομολογουμένως πορεία πέτυχε την έκδοση του 3938/2011 ιδρυτικού νόμου των Πενταετών, ενώ παραμένουν σε εργασιακή εκκρεμότητα άλλοι 1500 περίπου συνάδελφοι συμβασιούχοι.
΄Εκτοτε όμως αδράνησε.
Η αρχική αυτή αδράνεια μετατράπηκε σε αδιαφορία για τα προβλήματα που εμφανίστηκαν μετά την είσοδο των Πενταετών στις Υπηρεσίες, (ωράρια, καθήκοντα, ΜΑΠ, υπογραφή συμβάσεων, σχέση με Νικολουτσόπουλο) και κάποιοι κύριοι του πρώην ΔΣ της ΠΟΣΠΥΔ έγιναν αλαζόνες ξεχνώντας ότι εκλέχτηκαν και δεν διορίστηκαν.
Με τους κατ΄εξακολούθηση εσφαλμένους χειρισμούς του πρώην προεδρείου (ένα μόνο διοικητικό Συμβούλιο σε 12 μήνες, η μη πραγματοποίηση συνεδρίου 2012 κλπ) είχαμε μοιραία μια σημαντική διαρροή συναδέλφων προς την ΕΠΠΥΕ η οποία ακόμη δεν έχει σταματήσει.
Η παντοδύναμη ΠΟΣΠΥΔ η οποία στο προηγούμενο συνέδριο συγκέντρωσε πάνω από 185 συνέδρους έφτασε με δυσκολία τους 98 τρία χρόνια μετά.
Ακούοντας τις ομιλίες των συνέδρων για την προάσπιση του θεσμού της Ομοσπονδίας σαν φρούριο, το οποίο στεγάζει όλους μας και μέσω αυτού να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις της ολοένα και πιο απαιτητικής ζωής
όλοι περιμέναμε η σύνθεση του νέου διοικητικού, στους κεντρικούς ρόλους να περιλάμβανε καινούργια και άφθαρτα πρόσωπα.
Το μήνυμα των εκλογών εξ άλλου ήταν ξεκάθαρο.
Πέντε νέα μέλη στο παρόν Διοικητικό Συμβούλιο.
Η κατανομή των ψήφων επεφύλαξε εκπλήξεις για κάποιους, όμως η απόφαση του εκλογικού σώματος είναι απόλυτα σεβαστή.
Οι εκπλήξεις όμως δεν σταμάτησαν εδώ.
Στο πρώτο διοικητικό τρεις από τις τέσσερις κεντρικές θέσεις καταλαμβάνουν τα ίδια παλιά πρόσωπα της ίδιας παλιάς ομάδας που έφερε την ΠΟΠΥΣΥΠ να περισσεύει
σε roof garden ξενοδοχείου όταν μετά βίας χωρούσε σε αίθουσα εργατικού κέντρου.
Αντί λοιπόν να πλησιάσουν τους δυσαρεστημένους συναδέλφους που έφυγαν ή σκέπτονται να φύγουν, κάποιοι συνεχίζουν να εκστομίζουν κορώνες διαγραφής για συναδέλφους επιλαχόντες που προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, δήθεν ότι στρέφονται κατά συναδέλφων πενταετών.
Με αυτή τη λογική, γιατί λοιπόν δεν διαγράφουν τα δύο μέλη του πρώην ΔΣ της ΠΟΠΥΣΥΠ όταν εγγράφως κατέθεσαν εναντίων όλων όσων αρνήθηκαν την πληρωμή στο Νομικό της Σύμβουλο?
Γιατί δεν αποκήρυξε η ΠΟΣΠΥΔ το Νικολουτσόπουλο όπως έκανε το Σωματείο μας, όταν εκβίασε με αγωγές απαιτώντας πληρωμή από τα μέλη μας για κάτι που δεν έκανε?
Και αφού λοιπόν υπάρχει αυτός ο κύριος ως νομικός σύμβουλος της Ομοσπονδίας γιατί δεν εμφανίζεται?
Κατά διάρκεια του Φεβρουαρίου και το Μάρτιο το Σωματείο μας είχε συνεχόμενη παρουσία κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας και της ψήφισης του νόμου για την αναδιάρθρωση του ΠΣ.
Δυστυχώς όμως και αυτή μας η παρουσία σε ένα νομοσχέδιο που μας αφορούσε όλους, έχοντας εκφράσει άποψη - θέσεις και προτάσεις σαν Σωματείο, δεν άρεσε στο πρόεδρο.
Στον τρίμηνο απολογισμό του νέου προεδρείου οι εκπλήξεις από πλευράς του κ.Φαραντάκη συνεχίστηκαν.
Όλοι διαπίστωσαν ότι συγκεντρωθήκαμε τα ίδια πρόσωπα για μια ακόμη φορά.
Πρότεινα λοιπόν στον Πρόεδρο, να επισημάνει τους απόντες και αφού αυτοί δεν έρχονται να τους πλησιάσει εκείνος. Δήλωσε άγνοια για το ποιοι απουσιάζουν συστηματικά...
Τα συμπεράσματα δικά σας.
Δεν απαντήθηκε σχεδόν κανένα ερώτημα μας, και δεν υπήρξε καμιά πρόοδος.
Σε παρατήρησή μου για το τι γίνεται με το επίδομα των 176 ευρώ από πλευράς Νομικού Συμβούλου ο κ.Φαραντάκης μίλησε για δικά μας συμφέροντα (Σωματείο μας) και δικά τους.
Τη συνδρομή μας όμως τη δέχεται.

Μας παρότρυνε να απευθυνόμαστε στο δικηγορικό γραφείο του εν λόγω δικηγόρου και όχι στον ίδιο, ξεχνώντας ότι είχε και αυτός συνυπογράψει ότι η συμβολή του δικηγόρου ήταν καθοριστική στη Δημιουργία του Ν.3938 και ως εκ τούτου πρέπει να τον πληρώσουμε.
Την επομένη έσκασε και η βόμβα.
Ο πρόεδρος του Σωματείου μας υποβιβάστηκε σε απλό μέλος αναίτια, μετά από πρόταση του κ.Φαραντάκη, μολονότι στις τελευταίες εκλογές ήταν ο πρώτος σε ψήφους, ενώ το Σωματείο μας είχε τη μεγαλύτερη δράση στο νομοσχέδιο της αναδιοργάνωσης του Π.Σ από τους υπόλοιπους όπως επεσήμανε και ο αγαπητός πρόεδρος του Σωματείου Λαυρίου κ. Μέγκουλης.
Αξίζει να σημειώσουμε ότι όπως παρατήρησε και ο κ.Δένδιας το Σωματείο μας ήταν αυτό που έκανε τις πιο ουσιαστικές προτάσεις.
Μέχρι και αυτή τη στιγμή η ΠΟΠΥΣΥΠ δεν έχει ανακοινώσει ούτε τη σύνθεση του νέου ΔΣ ούτε και το λόγο αυτής της αλλαγής.
Συνάδελφοι βλέπω με λύπη ότι η πορεία της Ομοσπονδίας μας φθίνει.
Στο τιμόνι της έχουμε συνάδελφο του οποίου τα προσόντα είναι ανεπαρκή για το στόχο που έχουμε βάλει από την αρχή του αγώνα μας.
Ο κ. Φαραντάκης ισχυρίστηκε τηλεφωνικά σε συνάδελφο ότι δεν θέλει να γίνει μόνιμος για να μην γίνει σαν αυτούς (τους μόνιμους).
Παρουσία μου παρ ολίγο να τσακωθεί με Βουλευτή στο κυλικείο της Βουλής ρισκάροντας την ευνοϊκή τοποθέτησή του επί τροποποιήσεων στον Ν.4249.
Ο εν λόγω βουλευτής είχε κεντρικό ρόλο στην επιτροπή της Βουλής κατά την επεξεργασία του νόμου.
Φυσικά όταν ο βουλευτής αντέδρασε ο κ.Φαραντάκης ανακάλεσε αμέσως αυτά που του είπε.
Σημαντική ανάμειξη είχε επίσης στη Γενική Συνέλευση του Σωματείο Κεφαλονιάς όπου ``συμπτωματικά`` υπήρξε αλλαγή Προέδρου (Προφανώς με τις ευλογίες του).
Πάντως ο νέος πρόεδρος της Κεφαλονιάς, δεν τον τίμησε με την παρουσία του στη συνάντηση προεδρείων.
Μετά από σχεδόν έναν χρόνο από τις δηλώσεις του κ. Ντόλιου σε βίντεο για τη ``συμφωνία`` Πενταετών και Συμβασιούχων περί χρόνου εργασίας των τελευταίων περιμένουμε δήλωση διάψευσης από τον λαμπρό μας πρόεδρο.
Μέχρι στιγμής αυτή δεν ήρθε, επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς του κ. Ντόλιου και εκθέτοντας τον πρόεδρο ανεπανόρθωτα στα μάτια των Συμβασιούχων Συναδέλφων μας για μια ακόμη φορά.
Να μην αναφερθούμε και στο όριο ηλικίας μετά το τέλος της πενταετίας για μονιμοποίηση όπου μανιωδώς υποστήριξε αυτό να μην ξεπεράσει τα 35 έτη
Οι δηλώσεις του ``η Ομοσπονδία μας καθίσταται ο Αποκλειστικός Εκπρόσωπος των ΠΠΥ σε όλα τα επίπεδα εκπροσώπησης, μηδενίζοντας κάθε λόγο ύπαρξης, οποιασδήποτε συνδικαλιστικής μορφής στον χώρο των ΠΠΥ`` του με αρ. Πρωτ. 110 από 12-5-2014 έγγραφο ΠΟΠΥΣΥΠ επιβεβαιώνουν το ότι ο κ. Φαραντάκης αντιλαμβάνεται τη Δημοκρατία και τον Συνδικαλισμό με μηδενισμούς και αποκλεισμούς άλλων συνδικαλιστικών δράσεων στο χώρο μας.
Προσπαθώ επίσης να κατανοήσω το νόημα ``Το αποτέλεσμα αυτό, αποτελεί ΜΗΝΥΜΑ προς κάθε κατεύθυνση και με αποδέκτες, όσους αμφισβήτησαν το κύρος, το εύρος και την δυναμική της Ομοσπονδίας μας, συκοφαντώντας και διαστρεβλώνοντας κατά την συνήθη τακτική τους με σκοπό την συνδικαλιστική τους επιβίωση και τα προσωπικά τους οφέλη.``
Στην ενημέρωση μελών της Κυριακής 11 Μαΐου 2014 ο ίδιος παραδέχεται ότι υπάρχουν σχεδόν παντού εκκρεμότητες.
Προσωπικά δεν είδα έγγραφο σε άλλο μπλοκ που να επιβεβαιώνει τα παραπάνω γραφόμενά του.
Ο ίδιος δίνει το δικαίωμα να τον αμφισβητούν με το έγγραφό του αφού ως Δον Κιχώτης βλέπει παντού εχθρούς.
Ο ορισμός της ευφυΐας.
Και εφ όσον λοιπόν παραδέχεται ότι δεν κατάφερε σχεδόν τίποτα (διαβάστε την ενημέρωση μελών της ΠΟΠΥΣΥΠ από 11-5-2014) σκέφθηκε να ανασχηματίσει το ΔΣ και να εφαρμόσει αυστηρά το καταστατικό απειλώντας με διαγραφή όσα Σωματεία δεν πληρώσουν τη συνδρομή τους εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος (6 μηνών).
Με τον ίδιο τρόπο - απόρριψη για τα σωματεία μη μέλη - αποφάσισε και για το ταμείο Αλληλοβοήθειας.
Οι αποφάσεις του ΔΣ κατά τη γνώμη του υπερισχύουν του Αστικού Δικαίου!
Μεθυσμένος από την προσωρινή νίκη του και από την υπερσυγκέντρωση εξουσιών στο πρόσωπό του ως δεύτερος Κιμ Γιονκ Ουν νυν ηγέτη της Β. Κορέας ( θα είναι ένας από τους δύο ΠΠΥ που θα ορίζει τις μεταθέσεις όλων των ΠΠΥ μηδενίζοντας κάθε λόγω ύπαρξης οποιασδήποτε συνδικαλιστικής μορφής στο χώρο των ΠΠΥ σύμφωνα με
τα λεγόμενά του) ξεχνάει ότι σήμερα κανείς δεν φοβάται, κανείς δεν απειλείται και κανείς δεν εκβιάζεται.
Τέτοιου είδους χειρισμοί θα φέρουν την ΠΟΠΥΣΥΠ των 4.000 αγωνιστών την επόμενη φορά να συνεδριάσει σε δωμάτιο.
Κρίμα!
Και ας μη ξεχνάμε, την καινούργια Ομοσπονδία Πενταετών της οποίας την ύπαρξη ο ίδιος γνώριζε εξ’ αρχής ότι υπάρχει. Και κάθε στραβοπάτημά του τη δυναμώνει.

Ο Γ. Γραμματέας Σωματείου Πυροσβεστών
Πενταετούς Υποχρέωσης & Συμβασιούχων
Ανατ. Μακεδονίας & Θράκης
& Αντιπρόσωπος του Σωματείου στην Π.Ο.Π.Υ.ΣΥ.Π

ΙΩΑΝΝΗΣ ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ