Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Μεγάλη καταστροφή στη Βιάννο Ηρακλείου


Μάχη με τις φλόγες δίνουν για δεύτερη ημέρα οι άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στην περιοχή της Βιάννου Ηρακλείου, στην Κρήτη, με ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις να επιχειρούν για την κατάσβεσή της.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, βιβλική είναι η καταστροφή στην ευρύτερη περιοχή της Βιάννου, από τη Μάρθα ως τον Κερατόκαμπο, που για δεύτερο 24ωρο φλέγεται. Χιλιάδες στρέμματα αγροτικών εκτάσεων αλλά και ζωικό κεφάλαιο έχουν αποτεφρωθεί, ενώ ζημιές από τις φλόγες έχουν υποστεί και σπίτια. Εντός της ημέρας αναμένεται εκτίμηση του μεγέθους των ζημιών.

Η μάχη των επίγειων πυροσβεστικών δυνάμεων συνεχίστηκε καθ'όλη τη διάρκεια της νύχτας, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας σηκώθηκαν δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα (Έρικσον και Καμόφ-52). Στην περιοχή επιχειρούν 25 υδροφόρα οχήματα της Πυροσβεστικής με 60 άνδρες, 50 άνδρες μέλη πεζοπόρων τμημάτων (μεταξύ αυτών οι 30 άνδρες που έφθασαν από τη Θεσσαλονίκη) και, φυσικά, οι κάτοικοι της περιοχής που συνδράμουν με κάθε μέσο που έχουν στη διάθεσή τους.

Μετά τα μεσάνυχτα κόπασε η ανησυχία των κατοίκων της περιοχής, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κόσμος πέρασε τη νύχτα στα σπίτια του. Αλλεπάλληλες είναι οι διακοπές ρεύματος, από χθες το πρωί, ενώ πρόβλημα καταγράφεται και στην ύδρευση.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η εικόνα της κατάστασης, σήμερα, είναι καλύτερη από χθες, καθώς η φωτιά έχει περιοριστεί, αφήνοντας ωστόσο πίσω της ... στάχτη. Σύμφωνα με το δήμαρχο Βιάννου, Παύλο Μπαριτάκη, το πρωί δεν υπάρχει καμία μεγάλη εστία, ωστόσο οι άνεμοι καθιστούν την κατάσταση απρόβλεπτη.

Ύποπτος για εμπρησμό
Δεν αποκλείεται να οφείλεται σε εμπρησμό η πύρινη λαίλαπα που σαρώνει και σήμερα τη Βιάννο. Τη νύχτα, πυροσβέστες εντόπισαν ένα κτηνοτρόφο, ηλικίας 30-35 ετών, ο οποίος θεωρήθηκε ύποπτος για εμπρησμό, καθώς εθεάθη με το μαύρο του αυτοκίνητο σε σημεία όπου λίγα λεπτά μετά εκδηλωνόταν φωτιά. Τον κτηνοτρόφο είδε από τον αέρα το πλήρωμα του ελικοπτέρου, τον ακινητοποίησε και τον παρέδωσε στην αστυνομία.
Σε ετοιμότητα το ΕΚΑΒ
Έληξε ο συναγερμός για το ΕΚΑΒ που χθες, άμεσα, κινητοποιήθηκε και μετέβη στη Βιάννο με 4 ασθενοφόρα από το Ηράκλειο και δύο από τα Κέντρα Υγείας Καστελλίου και Βιάννου, ενώ δύο άτομα απεγκλωβίστηκαν, την ύστατη στιγμή, από το σπίτι τους που είχε κυκλωθεί από τις φλόγες και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με αναπνευστικό πρόβλημα, καθώς και ένας πυροσβέστης με κάταγμα. Ακόμη δύο πυροσβέστες αντιμετώπισαν αναπνευστικά προβλήματα αλλά δε χρειάστηκε η διακομιδή τους στο νοσοκομείο, αφού αποχώρησαν μετά την παροχή πρώτων βοηθειών.

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Εξώδικο ΠΟΕΥΠΣ για εκλογική αποζημίωση


ΠΡΟΣ ΚΑΘΕ ΑΡΜΟΔΙΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΑΡΧΗ
ΟΧΛΗΣΗ-ΔΗΛΩΣΗ-ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Με επιφύλαξη νομίμων δικαιωμάτων

Της εδρεύουσας στην Αθήνα (Αγ. Κωνσταντίνου 57 ΤΚ 10437) δευτεροβάθμιας συνδικαλιστικής οργάνωσης «ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΝΩΣΕΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ – ΠΟΕΥΠΣ»
νόμιμα εκπροσωπούμενης.

ΠΡΟΣ
1. Τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαο Δένδια κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα.
2. τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο κ. Παναγιώτη Μπονάτσο, κατοικοεδρεύοντα στην Αθήνα.

Με σειρά Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων αποφασίστηκε η χορήγηση αποζημίωσης στους υπαλλήλους των Σωμάτων Ασφαλείας, συμπεριλαμβανομένων των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος, για την εκ μέρους τους παροχή έκτακτης εργασίας στο πλαίσιο των εκλογών της 6ης.5.2012 και 17ης.6.2012.

Μέχρι σήμερα ουδέν ποσό έχει καταβληθεί στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος.

Λαμβανομένου υπόψη ότι η άνω εκλογική αποζημίωση κατεβλήθη ήδη προς τους υπαλλήλους της Ελληνικής Αστυνομίας, θεωρούμε ότι η καθυστέρηση της καταβολής προς τους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος είναι υπαίτια, αδικαιολόγητη, κακόπιστη και αυθαίρετη, αγγίζουσα τα όρια του εμπαιγμού, αν μάλιστα συνυπολογιστεί και το ελάχιστο ύψος της εκλογικής αποζημίωσης που προβλέπεται. Επιπρόσθετα η καθυστέρηση της καταβολής της εκλογικής αποζημίωσης αποτελεί εκδήλωση αδιαφορίας για την έστω πρόσκαιρη οικονομική ανακούφιση των υπαλλήλων του Π.Σ. που σε ιδιαίτερα δυσμενείς οικονομικές συνθήκες δίνουν καθημερινά την υπηρεσιακή τους μάχη στις πυρκαγιές για την προστασία των πολιτών και του φυσικού περιβάλλοντος.
Κατόπιν αυτών σας οχλούμε περί την άμεση καταβολή της εκλογικής αποζημίωσης στους υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος και σας καλούμε, με τη λήψη εκ μέρους καθενός από εσάς που απευθύνεται η παρούσα, κάθε αναγκαίου μέτρου και ενέργειας ,στην άμεση καταβολή της.

Επειδή και πάλι διαμαρτυρόμαστε για την παράνομη και κακόπιστη συμπεριφορά σας έναντι των υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδόσεις νόμιμα την παρούσα προς αυτούς που απευθύνεται αντιγράφοντας την ολόκληρη στην έκθεση επίδοσης που θα συντάξει.

Με εντολή του Δ.Σ. της ΠΟΕΥΠΣ

Ο ΠΛΗΡΕΞΟΥΣΙΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ

Παρασκευή 27 Ιουλίου 2012

ΣΎΛΛΗΨΗ ΕΜΠΡΗΣΤΉ


Μετά από επισταμένες έρευνες της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), συνελήφθη, χθές  ο Σ.Μ., 40 ετών, ημεδαπός, για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις παρυφές του όρους Υμηττού, στο Δ. Παπάγου, κατόπιν εκτελέσεως εντάλματος σύλληψης που είχε εκδοθεί εις βάρος του,
 για εμπρησμό σε δάσος από πρόθεση κατ΄ εξακολούθηση,
 για τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στις 03/07-05/07-14/07-22/07/2012 και οδηγείται σήμερα ενώπιον της Ανακρίτριας Αθηνών. 

Πέμπτη 26 Ιουλίου 2012

Παράταση υποβολής αμοιβής

Προς

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΠΥΡΟΣΒΕΣΗΣ ΔΙΑΣΩΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε ότι κατόπιν προφορικού αιτήματος σας και προς διευκόλυνση των μελών σας-πελατών μας, παρατείνουμε έως και 15 Αυγούστου τη δυνατότητα για όσους επιθυμούν να καταβάλλουν το σύνολο της συμφωνηθείσας αμοιβής εφάπαξ να μειώσουμε το ποσό της αμοιβής μας κατά ποσοστό 20%.
Υπενθυμίζουμε ότι σε αυτή την περίπτωση το ποσό της αμοιβής μας διαμορφώνεται ως εξής :
Όσοι πρέπει να καταβάλλουν αμοιβή 500 € + 115 € (ΦΠΑ 23%), = 615 € θα καταβάλλουν τελικά 400 € + 92 € (ΦΠΑ 23%) = 492 €, δηλαδή θα ωφεληθούν 123 €.
Όσοι πρέπει να καταβάλλουν αμοιβή 250 € + 57 € (ΦΠΑ 23%) = 307 €, θα καταβάλλουν τελικά 200 € + 46 € (ΦΠΑ 23%) = 246 €, δηλαδή θα ωφεληθούν 61 €.
Για ο,τιδήποτε χρειαστείτε είμαστε στη διάθεσή σας.

Με εκτίμηση,
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ
ΧΡΗΣΤΟΣ ΝΙΚΟΛΟΥΤΣΟΠΟΥΛΟΣ - ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΕΡΜΙΤΖΑΚΗ
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΠΙΤΗΣ – ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗΣ

Δευτέρα 23 Ιουλίου 2012

Απάντηση του ΑΠΣ σε έγγραφα της ΠΟΣΠΥΔ


Σε απάντηση σχετικών ερωτημάτων της ΠΟΣΠΥΔ το ΑΠΣ αναφέρει τα εξής:

Σχετικά με τις άδειες των ΠΠΥ, αυτοί δικαιούνται όσα προβλέπονται στον ΚΕΥΠΣ.
1. Για το 2012 δεν δικαιούνται κανονική άδεια. Οι άδειες υπολογίζονται σε ημέρες και όχι σε ώρες.
2. Σχετικά με την αναζήτηση των Ι και ποινικών των συμβασιούχων, αυτό προβλέπεται στο ΠΔ 124/2003 με βάση το οποίο έγινε η πρόσληψη των συμβασιούχων πυροσβεστών.
3. Σχετικά με την πρόσληψη και των 1906 συμβασιούχων πυροσβετών για το 2012, το ΑΠΣ υποστηρίζει ότι αιτήθηκε την πρόσληψη από τις 20/2/2012 για να προλάβει τις εκλογές και να μην κολλήσει η διαδικασία
Σχετικά με την πρόσληψη των επιλαχόντων ΠΠΥ και τον διαγωνισμό για τους 725 μονίμους, οι διαδικασίες είχαν σταματήσει λόγω εκλογών αλλά τώρα συνεχίζονται κανονικά.

pospid.gr
..........................
Αν αυτές είναι οι απαντήσεις του Π.Σ στις 20 ερωτήσεις της ΠΟΣΠΥΔ  , το μόνο που μπορώ να σχολιάσω είναι ..
σχ. 1
Π.Δ 124/2003
άρθρο 1 παρ. 4 (γ) :  Να έχουν σωματική και ψυχική υγεία , σύμφωνα με τα ισχύοντα για την κατάταξη των μονίμων πυροσβεστών ..
άρθρο 3 παρ. 1 : Με απόφαση Αρχηγού συγκροτείται για κάθε νομό , επιτροπή πρόσληψης αποτελούμενη από 3 αξιωματικούς Γενικών Υπηρεσιών του Σώματος , από τους οποίους ο ένας Ανώτερος αξιωματικός κτλ..
παρ. 2 : Η Επιτροπή πρόσληψης συντάσσει πίνακα με την σειρά κατάταξης των υποψηφίων για κάθε υπηρεσία του νομού που διενεργείται διαδικασία πρόσληψης ο οποίος υπογράφεται από όλα τα μέλη της και υποβάλλεται με μέριμνα του προέδρου της μαζί με τα δικαιολογητικά των υποψηφίων , στον Διοικητή του οικείου  Νομού για κύρωση .. κτλ..
άρθρο 3 παρ. 5 :  Οι υποψήφιοι προσκομίζουν το δελτίο υγειονομικής εξέτασης που χορηγείται από το Κρατικό νοσοκομείο , στην επιτροπή αναρρωτικών αδειών του οικείου νομού που είναι αρμόδια για την υγειονομική υπηρεσία των Πυροσβεστικών Υπαλλήλων και αυτή αποφασίζει για την καταλληλότητα ή μη αυτών .
αρθρο 2 παρ. 3 : Η παραλαβή και ο έλεγχος των απαιτούμενων δικαιολογητικών γίνεται απο την Πυροσβεστική Υπηρεσία , για την οποία διενεργείται η διαδικασία πρόσληψης .. κτλ.

ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΠΡΟΚΥΠΤΕΙ ΟΤΙ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ Ι ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΣ ..
ΑΝΤΙΘΕΤΑ Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΑΠΟ ΑΝΩΤΕΡΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΩΤΑΤΟΥΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΥΣ ..

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΕΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΤΡΑΤΗΓΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ;;;
ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΑΜΦΙΣΒΗΤΉΣΕΙ ΚΥΡΟΜΕΝΟΥΣ ΠΙΝΑΚΕΣ ΑΠΟ ΤΟ 2003 ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ , ΕΠΙΤΡΟΠΩΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ;;;
......................
Και μην ξεχνάμε ,, σαν χθές το 1998 στον Υμηττό  έχασαν  την ζωή τους πάνω στο καθήκον οι :

Αρχιπυροσβέστης ΜΑΛΟΥΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ετών 47
Αρχιπυροσβέστης ΜΑΥΡΑΕΙΔΗΣ ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ, ετών 41
Πυροσβέστης ΔΙΑΒΟΛΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ετών 26
Εθελοντής Πυροσβέστης ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ετών 20



Κυριακή 22 Ιουλίου 2012

Μετατάξεις στην αστυνομία αντί για εφεδρεία


Τι προτείνει ο Ν. Δένδιας για τους δημόσιους υπάλληλους


Μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελληνική Αστυνομία, για να βγουν στους δρόμους περισσότεροι ένστολοι, προτείνει σε συνέντευξή του στο Βήμα της Κυριακής ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, θέτοντας ως μια από τις πρώτες προτεραιότητές του την ενίσχυση της αστυνομικής παρουσίας στην Αθήνα.
Ο κ. Δένδιας τονίζει ότι η Ελληνική Αστυνομία «είναι μια πολυάριθμη αστυνομία» με 55.000 αστυνομικούς, ενώ κατά τη γνώμη του η χώρα χρειάζεται «μια Αστυνομία με 42.000-43.000 αστυνομικούς».
Όπως εξηγεί όμως, περίπου 5.000 αστυνομικού δεν εκτελούν κανονικά υπηρεσία στο δρόμο αλλά κάνουν δουλειά γραφείου.

Γι' αυτό, συνεχίζει ο κ. Δένδιας, έχει ζητήσει μελέτη από τον Αρχηγό της Αστυνομίας σύμφωνα με την οποία οι αστυνομικοί αυτοί μπορούν να υποκατασταθούν από εργαζομένους οι οποίοι απελευθερώνονται από τους καταργούμενους δημόσιους φορείς .
.........................σχολ.
Μήπως έχει σειρά και το Πυροσβεστικό Σώμα ;;;
Μήπως μπουν στο ψυγείο οι προσλήψεις των επιλαχόντων και των υπολοίπων 750 συμβασιούχων του πίνακα επιλαχόντων για τα επόμενα 2 χρόνια ;;

Πέμπτη 19 Ιουλίου 2012

ΦΩΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ -- ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΣΠΙΤΙΑ


Σε εξέλιξη βρίσκεται δασική πυρκαγιά που ξέσπασε στις 14:15 το μεσημέρι  στην περιοχή Διόνυσος Κερατέας Αττικής .
Στο σημείο επιχειρούν 44 πυροσβέστες με 20 οχήματα και 20 άτομα πεζοπόρο τμήμα , ενώ από αέρος στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν τρία αεροσκάφη και δύο ελικόπτερο.
Η φωτιά έχει πάρει διαστάσεις λόγω του δυνατού ανέμου και ήδη κάποιες κατοικίες με ξύλινη σκεπή καίγονται ..
Αναμένονται και νέες ενισχύσεις απο την 1ΕΜΑΚ ..

Να γιατί καίγεται η Αχαία 2 ημέρες-Συμβασιούχοι πυροσβέστες ξεκίνησαν να πάνε στην Πάτρα και τους γύρισαν πίσω γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας


Τα μισά μόνο από τα καναντέρ βρίσκονται σε επιχειρησιακή ετοιμότητα
- Παμπάλαια τα πυροσβεστικά οχήματα με ηλικία πάνω από 25 χρόνια
- Γεμάτοι ξερόχορτα οι δασικοί δρόμοι σε εκατοντάδες περιοχές της χώρας
- "Μειωμένη η επιχειρησιακή μας δυνατότητα" καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικων Π.Υ



Στην καρδιά του καλοκαιριού, την ώρα που καίγονται περιοχές στην Αχαϊα, τα Χανιά αλλά και την Κορινθία, το Πυροσβεστικό Σώμα μετρά απώλειες σε εναέρια μέσα, σε ανθρώπινο δυναμικό ενώ οι πυροσβέστες αναγκάζονται να μεταβαίνουν στις εστίες των πυρκαγιών με οχήματα η ηλικία των οποίων υπερβαίνει τα 25 χρόνια.

Ενδεικτικό του μπάχαλου που επικρατεί και της έλλειψης σοβαρότητας από την Πολιτεία είναι το εξής περιστατικό το οποίο καταγγέλει στο Νewsit o Πρόεδρος της Ενωσης Αξιωματικών Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδας, Γιάννης Σταμούλης " χθες ξεκίνησαν απο την Αθήνα για την Πάτρα οχήματα με πυροσβέστες πενταετούς σύμβασης και στα μισά του δρόμου σταμάτησαν, κατέβηκαν οι πυροσβέστες και ανέβηκαν οι μόνιμοι συνάδελφοι τους γιατί δεν έχουν εγκριθεί τα εκτός έδρας για τους συμβασιούχους.

"Σήμερα στην κορύφωση της αντιπυρικής προστασίας τα εναέρια μέσα που μας διαθέτει η Πολεμική Αεροπορία είναι μειωμένα περίπου στα μισά, τα ελικόπτερα τα μισθωμένα να είναι 10 αντί για 12 και τα 5 πυροσβεστικά ελικόπτερα του Πυροσβεστικού Σώματος να είναι καθηλωμένα" αποκαλύπτει ο κύριος Σταμούλης.

"Ιδια η κατάσταση και στα πυροσβεστικά οχήματα που είναι τα εργαλεία της άμεσης επέμβασης στις δασικές πυρκαγιές αφού και αυτά είναι παμπάλαια, κακοσυντηρημένα λόγω έλλειψης πιστώσεων αλλά και χωρίς ελαστικά. Επαφιέμεθα στις καλοπροαίρετες χορηγίες των συμπολιτών μας για να αλλάξουμε ελαστικά στα αυτοκίνητα και να είναι ετοιμοπόλεμα όσο μπορούν να είναι ειδικά τα οχήματα που ειναι πάνω από 25 ετών για να μπορούν να φτάσουν στην πυρκαγιά"

"Δυστυχώς η τριχοτόμηση του προσωπικού της Πυροσβεστικής, το έγκλημα εάν θέλετε που εγινε τα τελευταία 2 χρόνια στο πυροσβεστικό σώμα το πληρώνουμε ακριβά. Συμβασιούχοι, πενταετής και μόνιμοι, κάθε μια κατηγορία με διαφορετικές εργασιακές δυνατότητες. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή καθώς για τους υπόλοιπους δεν εγκρίνονται κονδύλια για εκτός έδρας. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως μόνο οι μόνιμοι είναι στη διάθεση του πυροσβεστικού σώματος ανά πάσα στιγμή"

"Τόσο εμείς όσο και οι εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης φωνάζουμε από τον Μάϊο και λέμε πως οι δασικοί δρόμοι πρέπει να συντηρηθούν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις φτάσει στα μέσα Ιουλίου και να προσπαθείς να ξεκινήσεις τον καθαρισμό στα δάση, στα περαστικά δάση, στους δρόμους, στις επαρχιακές οδούς. Οταν ξεκινά η φωτιά δεν πρέπει να βρει να "φάει" ξερόχορτα και σκουπίδια".

ΤΡΕΜΟΥΜΕ ΜΗΝ ΞΕΣΠΑΣΟΥΝ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΠΟΛΛΑ ΠΥΡΙΝΑ ΜΕΤΩΠΑ
"Δυστυχώς οι κραυγές αγωνίας μας για την κατάσταση που επικρατεί στο Πυροσβεστικό Σώμα δεν εισακούστηκαν. Οι φοβερές ελλείψεις δυστυχώς επιβεβαιώνονται με τον πλέον τραγικό τρόπο. 

Το πρόβλημα είναι γνωστό και στον αρμόδιο Υπουργό τον κύριο Δένδια αρα κανείς δε μπορεί να πει οτι δεν ξέρει τι συμβαίνει η να μας κατηγορήσει ότι λαϊκίζουμε για το θέμα των ελλείψεων. Τρέμουμε μην ξεσπάσουν ταυτόχρονα φωτιές σε διαφορετικά σημεία που θα έχει σαν αποτέλεσμα οι δυνάμεις να διασπαστούν. Τότε το πρόβλημα θα φανεί ακόμη περισσότερο" είπε τέλος ο κύριος Σταμούλης.
αναδημοσίευση : newsit.gr

Τετάρτη 18 Ιουλίου 2012

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή της ( ΑΧΑΙΑΣ) ΑΝΩ και ΚΑΤΩ ΚΑΣΤΡΙΤΣΙ


Τα χωριά Άνω και Κάτω Καστρίτσι έχει πλησιάσει η πυρκαγιά στην Αχαΐα που μαίνεται από τα ξημερώματα. Το πύρινο μέτωπο ξεπερνά το 1 χιλιόμετρο, ενώ λόγω των καπνών, η ατμόσφαιρα στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο είναι αποπνικτική, προκαλώντας προβλήματα σε νοσηλευτές και εκατοντάδες νοσηλευομένους.

Στην περιοχή επιχειρούν 21 οχήματα της πυροσβεστικής με 44 άνδρες, 50 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερο, ενώ αναμένονται ενισχύσεις από άλλες περιοχές της χώρας μεταξύ των οποίων και 22 πυροσβέστες της 1ης ΕΜΑΚ απο την Αθήνα.
Οι άνεμοι πνέουν με 7 ως 8 μποφόρ.

Η φωτιά ξέσπασε σε κορυφογραμμή στα Σελλά τα ξημερώματα και κάτοικοι κάνουν λόγο για εμπρησμό.

Νέα φωτιά εκδηλώθηκε νωρίτερα και σε δασική έκταση στο χωριό Τζαιλο στην δυτική Αχαΐα. Επιχειρούν 4 πυροσβεστικά και 2 αεροσκάφη.

Κλειστός είναι δρόμος από το πλατάνι προς τα χωρία Σελλά και Αργυρά ώστε να διευκολύνεται τα πυροσβεστικά οχήματα, ενώ σε ετοιμότητα είναι και οι αστυνομικές δυνάμεις για το ενδεχόμενο εκκένωσης των χωριών που απειλούνται.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2012

Δελτίο Τύπου για τη συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ    16 - 7 - 2012

Συνάντηση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη με την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος

Συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νικόλαος Δένδιας συναντήθηκε σήμερα (16.07.2012) το πρωί στο γραφείο του με την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος και άλλους ανώτατους Αξιωματικούς.

Συγκεκριμένα, συναντήθηκε με τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγο Παναγιώτη Μπονάτσο, τον Υπαρχηγό Αντιστράτηγο Παναγιώτη Παναγιωτόπουλο, το Γενικό Επιθεωρητή Βορείου Ελλάδος Αντιστράτηγο Βασίλειο Τουλίκα, το Γενικό Επιθεωρητή Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγο Σωτήριο Γεωργακόπουλο και τον Προϊστάμενο Επιτελείου του Αρχηγείου Υποστράτηγο Γεώργιο Μαρματάκη. Συμμετείχαν επίσης, ο Προϊστάμενος Κλάδου Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Αρχιπύραρχος Διαμαντής Κανελλόπουλος, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης Βασίλειος Δασκαλόπουλος, ο Διευθυντής Οικονομικών Αντιπύραρχος Δημοσθένης Ραγκαβάς και ο Διευθυντής Δασοπυρόσβεσης Αντιπύραρχος Χρήστος Γκολφίνος.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν αναλυτικά θέματα σχετικά με τον αντιπυρικό σχεδιασμό και την επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών του Πυροσβεστικού Σώματος, σε συνδυασμό και με τις καιρικές συνθήκες που αναμένονται τις επόμενες μέρες. Επιπλέον, τέθηκαν ζητήματα που αφορούν στην επάρκεια του προσωπικού και των μέσων και στην προοπτική ενίσχυσης των επιχειρήσεων πυρόσβεσης, μέσω της ευρωπαϊκής συνεργασίας.

Ο Υπουργός κ. Νικόλαος Δένδιας δήλωσε για το αντικείμενο της σύσκεψης, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου:

«Το αντικείμενο της σύσκεψης με όλη την Ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος ήταν η κατά το δυνατόν καλύτερη ετοιμασία μας για την αντιμετώπιση των ημερών που έρχονται, που δε θα είναι εύκολες, εξαιτίας των ανέμων, μετά από μια περίοδο μεγάλων θερμοκρασιών. Δεν έχει έννοια να επαναλαμβάνομαι. Το ζήτημα της πυρόσβεσης είναι κορυφαίο. Τα μέσα τα οποία έχουμε δεν είναι επαρκή. Από την άλλη όμως, έχουμε υποχρέωση μέσα σε αυτό το πλαίσιο, που αντικειμενικά υπάρχει σε αυτή τη χρονική συγκυρία, να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Αύριο θα έρθει στο Υπουργείο ο Πρέσβης της Ισπανίας για να συζητήσουμε μαζί του, μετά από την Ιταλία, τη δυνατότητα της Ισπανίας να λειτουργήσει ως εφεδρεία πυροσβεστικών αεροσκαφών για την Ελλάδα. Μετά θα γίνει το ίδιο με τους Γάλλους. Όπως σας έχω ήδη προαναγγείλει ο κύριος Πρωθυπουργός θα μιλήσει με τον κύριο Μόντι τηλεφωνικά. Κάνουμε μια τεράστια προσπάθεια για να μπορέσουμε να έχουμε ό,τι χρειάζεται για να διασφαλίσουμε τα αγαθά της ζωής, της περιουσίας και της υγείας των Ελλήνων πολιτών. Ελπίζω ότι θα πάνε όλα καλά».

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

Στην Λήμνο τα ρωσικά αποβατικά - 200 Τ/Θ και 1000 πεζοναύτες προς Συρία


Ανατολικά-βορειοανατολικά της Λήμνου βρίσκονται τα τέσσερα ρωσικά πλοία, τα δύο αρματαγωγά Nikolai Fichenkov και Caesar Kunikov και τα δύο ρυμουλκά, τα Σαχτάρ και Οκτένσκι που κατευθύνονται προς την Συρία. Επιτηρούνται από τα παρατηρητήρια του ΠΝ. Η ταχύτητά που πλέον είναι πολύ χαμηλή και η όλη επιχείρηση μοιάζει περισσότερο με επίδειξη σημαίας.
Πιθανότατα καθυστερούν για να μην υπάρξει χρονική υστέρηση με τα πλοία από τον βόρειο στόλο που επίσης σπεύδουν στην Συρία. Υπολογίζεται ότι στα πέντε αποβατικά υπάρχουν περισσότερα από 200 τεθωρακισμένα οχήματα όλων των κατηγοριών και άνω των 1000 πεζοναυτών, μονάδων GRU κλπ
Όλος ο κόσμος έχει στραμμένη την προσοχή του αυτή την στιγμή στο Αιγαίο. Τα ρωσικά πλοία έχουν διαπλέσει αρκετές φορές των ΕΧΥ, εκτελώντας φυσικά αβλαβή διέλευση, αλλά έχουν ενημερώσει τις ελληνικές αρχές για το πέρασμά τους.

Πληροφορίες από την Ρωσία αναφέρουν ότι μεταφέρονται στα δύο πλοία περισσοτεροι από 500 άνδρες.

Μεταφέρει στοιχεία μερικών από τους πλέον επίλεκτους ρωσικούς χερσαίους σχηματισμούς, από το 431 Τάγμα της δύναμης VMF (μονάδες της ήδη βρίσκονται στη Συρία από τον Φεβρουάριο), την 76η αερομεταφερόμενη μεραρχία «Pskov», την 15η Ταξιαρχία, από μονάδες της GRU του Καυκάσου, ειδικευμένες σε αντιμετώπιση ισλαμιστών τρομοκρατών και από την δύναμη πεζοναυτών της Μαύρης Θάλασσας.

Δεύτερος ρωσικός στόλος κατευθύνεται από την βόρειο Ρωσία στην Συρία και πιο συγκεκριμένα στο λιμάνι της Tartous. Πρόκειται για το αντιτορπιλικό Admiral Chabanenko κλάσης Udaloy ΙΙ και τρία αποβατικά πλοία κλάσης Ropucha του Βόρειου Στόλου τα οποία ξεκίνησαν το ταξίδι τους για την Μεσόγειο από το λιμάνι του Severomorsk σήμερα το πρωί.
.Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΠΡΟΣΟΧΗ VIRUS

ΠΡΟΣ ΟΛΑ ΤΑ SITE ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΣΚΕΥΘΕΙ Τa blog  1) thessalia 2) stereas 3) ioannina 4) spyth ..
ΚΑΝΤΕ ΑΜΕΣΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΟ PC ΣΑΣ  ...
TO WEB SYSTEM ΑΝΑΦΕΡΕΙ  ΟΤΙ  ΑΠΟ ΤΟ SITE ΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΤΑΦΕΡΘΕΙ ΙΟΣ ΣΤΑ ΑΛΛΑ 3 SITE ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ PROTECTION ΕΧΟΥΝ ΜΟΛΥΝΘΕΙ  ...


ΠΡΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ :::
ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΤΑΙ ΕΙΔΟΠΟΙΗΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ..
ΕΛΈΓΞΤΕ ΤΟ ΑΜΕΣΑ ???
..................


ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΤΟ PURE .. ΕΔΕΙΞΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΟΒΑΡΟ ....

Κυριακή 8 Ιουλίου 2012

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στον Βαρνάβα Αττικής

Ανεξέλεγκτη εξακολουθεί να μαίνεται η πυρκαγιά στην θέση Άγιος Γεώργιος, στον Βαρνάβα Αττικής.
Η φωτιά βρίσκεται σε δασώδη  χαράδρα.
Οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν ενισχυθεί και αριθμούν πλέον συνολικά 102 πυροσβέστες με 51 οχήματα, 27 άτομα πεζοπόρο, 9 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα.
Τα μέτωπα της φωτιάς αλλάζουν διαρκώς κατεύθυνση, εξαιτίας και της συνεχούς αλλαγής κατεύθυνσης των ανέμων.
Γίνεται μεγάλη προσπάθεια από τις επίγειες δυνάμεις για να μπορέσουν να την περιορίσουν προτού βραδιάσει .

Αγωγή κατά της Τουρκίας για τις πυρκαγιές από τον δήμαρχο Πεντέλης


Το αυτονόητο που έπρεπε να είχε κάνει η ελληνική πολιτεία εδω και καιρό... Μπράβο στον μαχητικό δήμαρχο Πεντέλης… Κατατέθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών μήνυση του δημάρχου Πεντέλης κ. Δημήτρη Στεργίου κατά της Τουρκίας με την οποία διεκδικεί 50 εκατομμύρια ευρώ για την πλήρη αποκατάσταση 25.000 στρεμμάτων δάσους που κάηκαν το 1995.

Η μήνυση του δημάρχου βασίζεται σε πολύμηνη έρευνα που ξεκίνησε μετά τις δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού της Τουρκίας Μεσούτ Γιλμάζ, ο οποίος το 2011 είχε παραδεχθεί ότι τη δεκαετία του 1990 Τούρκοι πράκτορες είχαν αναλάβει να κάνουν εμπρησμούς σε ελληνικά δάση σε Μακεδονία, Ρόδο, Ικαρία και Αττική.

Στην πολυσέλιδη μήνυση αναφέρονται λεπτομερώς δημοσιεύματα τούρκικων εφημερίδων, αλλά και ελληνικών με τις δηλώσεις του Μεσούτ Γιλμάζ. Παράλληλα, υπάρχει μελέτη για τις επιπτώσεις που είχαν οι πυρκαγιές αυτές στο περιβάλλον αλλά και στις ανθρώπινες ζωές τω κατοίκων.

Ωστόσο, ο δήμαρχος Πεντέλης σε δηλώσεις του επισήμανε πως στον αγώνα αυτό είναι ολομόναχος καθώς το κράτος κωφεύει και κανείς από την πολιτεία δεν έχει έρθει για να συμπαρασταθεί σε αυτόν τον εθνικό αγώνα. Επίσης, εξήγησε πως με τη μήνυση αυτή δεν αξιώνει αποκατάσταση περιουσιακών στοιχείων που ανήκουν σε ιδιώτες, αλλά διεκδικεί την αποκατάσταση του περιβάλλοντος με φύτευση δέντρων και τη συντήρησή του δάσους στην καμένη περιοχή.
.....................................................

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Και έσονται οι δύο εις σάρκα μία ;;;



ΕΝΏ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΜΈΧΡΙ ΣΤΙΓΜΉΣ ΈΧΕΙ ΔΕΊΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΛΌ ΤΟΥ ΕΑΥΤΌ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ 5ΕΤΗΣ ΠΥΡΟΣΒΈΣΤΕΣ , 
ΔΕΝ ΜΠΟΡΏ ΝΑ ΠΩ ΌΤΙ ΤΟ ΊΔΙΟ ΚΆΜΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΑΡΧΗΓΕΊΟ ..
ΜΈΧΡΙ ΣΤΙΓΜΉΣ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΊ ΟΙ ΤΑΥΤΌΤΗΤΕΣ ,
ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΓΚΡΙΘΕΊ ΤΑ ΕΚΤΌΣ ΈΔΡΑΣ ( ΚΑΙ ΑΣ ΈΧΟΥΝ ΜΕΤΑΒΕΊ ΣΕ ΣΥΜΒΆΝΤΑ )
ΔΕΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΤΑ ΩΡΆΡΙΑ ΒΓ -- 24ΩΡΑ-- ΚΛΠ
ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΘΕΊ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΎΣ ΤΑ 2 ΕΚΛΟΓΙΚΆ ΕΠΙΔΌΜΑΤΑ
ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΔΟΘΕΊ ΤΑ ΜΑΠ
ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΠΙΣΤΩΘΕΊ ΤΑ ΚΟΝΔΎΛΙΑ ΓΙΑ ΟΔΗΓΟΎΣ ??
ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΆ ΚΤΛ
.............................................................
ΘΈΛΩ  ΝΑ ΠΩ ΈΝΑ.. ΜΠΡΆΒΟ ... ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΌ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΝΈΔΩΣΕ ΣΕ ΠΙΕΣΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΒΟΡΕΊΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΆΤΩΝ 
ΚΑΙ ΘΈΛΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΎΩ ΌΤΙ ΘΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΊΣΕΙ ΌΛΑ ΤΑ ΘΈΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΎΝ ΤΟ Π.Σ. ΜΕ ΑΝΟΙΧΤΌ ΜΥΑΛΌ ...


..........................................................
ΌΣΟΝ ΑΦΟΡΆ ΤΟ ΘΈΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΉΡΙΑ ΤΩΝ 176 ΕΥΡΏ ΘΑ ΉΘΕΛΑ ΝΑ ΠΩ ΌΤΙ -- ΚΆΠΟΙΑ ΈΓΙΝΑΝ ΠΕΡΣΙ ΤΟΝ ΟΚΤΏΒΡΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΈΧΟΥΝ ΕΚΔΟΘΕΊ ΑΚΌΜΗ ΑΠΟΦΆΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΆΠΟΙΑ ΆΛΛΑ ΘΑ ΓΊΝΟΥΝ ΦΈΤΟΣ ΣΤΙΣ 19 ΣΕΠΤΕΜΒΡΊΟΥ ...--- ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΉΣΤΕ ΜΕ ΤΟ ΓΡΑΦΕΊΟ ΤΟΥ Κ. ΝΙΚΟΛΤΣΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟ ΌΝΟΜΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΈΡΩ





Κυριακή 1 Ιουλίου 2012

Αντισυνταγματική η μνημονιακή μείωση μισθών στο δημόσιο


Αντισυνταγματικοί και αντίθετοι στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) αλλά και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας κρίθηκαν οι δύο Μνημονιακοί νόμοι 3833/2010 και 3845/2010, που επέβαλαν μείωση των αποδοχών και των επιδομάτων των εργαζομένων στο Δημόσιο και εξαθλίωσαν εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στο δημόσιο, έστειλαν στην ανεργία λόγω πτώσης της κατανάλωσης επιπλέον δεκάδες χιλιάδες ιδιωτικούς υπαλλήλους κια συνεβαλαν τα μέγιστα στην ύφεση
Πρόκειται για την πρώτη απόφαση των πολιτικών δικαστηρίων που έρχεται σε ευθεία αντιπαράθεση με την απόφαση της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας το οποίο έκρινε ότι οι μνημονιακοί περιορισμοί στις αποδοχές, τα δώρα κ.λπ. των εργαζομένων είναι συμβατοί με τις επιταγές του Συντάγματος και την ευρωπαϊκή και διεθνή νομοθεσία.

Ειδικότερα, η απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών αναφέρει ότι τόσο ο νόμος 3833/2010, που αφορά τα επείγοντα μέτρα αντιμετώπισης της δημοσιονομικής κρίσης, όσο και ο νόμος 3845/2012 για τα μέτρα εφαρμογής του μηχανισμού στήριξης της ελληνικής οικονομίας από τα κράτη μέλη της ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό ταμείο ΔΝΤ είναι αντίθετοι στα άρθρα 4, 22, 23, 25, 28 και 106 του Συντάγματος, στο άρθρο 11 της ΕΣΔΑ και στις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας 151/1978 και 14/1981.

Στη δικαστική αυτή απόφαση επισημαίνεται ότι τα μέτρα που επιβλήθηκαν σε βάρος των εργαζομένων πραγματοποιούν ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συλλογική αυτονομία με αποτέλεσμα να καταλύουν τα άρθρα 22 και 23 του Συντάγματος, ενώ δεν συνοδεύονται από αντισταθμιστικά μέτρα, όπως είναι η μείωση των τιμών και των φόρων. Αντίθετα, μάλιστα, προσθέτει η απόφαση, επιβλήθηκαν φοροεισπρακτικού χαρακτήρα μέτρα.

Σημειώνεται ακόμη ότι παραβιάζεται και το άρθρο 4 του Συντάγματος (περί ισότητας), καθώς έγινε μείωση ίδιου ύψους στις αποδοχές τόσο των υψηλόμισθών όσο και των χαμηλόμισθων.

Η επίμαχη απόφαση δημοσιεύθηκε στο νομικό περιοδικό «Επιθεώρησης Εργατικού Δικαίου» (τεύχος 10/2012) και είναι του Ειρηνοδικείου Αθηνών (599/2012) με ειρηνοδίκη τη Σταυρούλα Κουτρουβίδα. Στη Δικαιοσύνη είχαν προσφύγει οι εργαζόμενοι στην Ανώνυμη Εταιρεία ΣΤΑΣΥ (πρώην ΑΜΕΛ Α.Ε.), η οποία είναι θυγατρική της «Αττικόν Μετρό Α.Ε.» και ανήκει στο δημόσιο τομέα.